Den omöjliga #sommarlovsekvationen

Det är dags att modernisera sommarlovet. Majblommans tema under Almedalsveckan 2016 är den omöjliga #sommarlovsekvationen som handlar om att föräldrar ska få ihop 5 veckors semester med barnens 10 veckors sommarlov. Vi diskuterar om denna ekvation ska lösas av föräldrar eller kommuner och vi undrar om skollagen och Barnkonventionen också tagit sommarlov! Vi presenterar Majblommans sommarlovsrapport med goda exempel på vad kommuner gör!

Majblommans aktiviteter 2016 bygger på den aktuella sommarlovsrapporten där barn, föräldrar och kommuner ger sin syn. 

 

1) Tält på Cramérgatan, H329. Här ger vi lösningar på den omöjliga sommarlovsekvationen och bjuder på glass.Vi finns på plats söndag den 3 juli till och med torsdag den 7 juli.

 

 2) Majblommans knattereporter intervjuar samtliga partiledare i ”heta stolen”. Det sker i samband med varje partis presskonferens. Tid och plats meddelas i Majblommans tält på Cramérgatan, H329. Följ oss på MajTV där vi publicerar alla intervjuer efter hand. 

 

3) Seminarium den 4 juli:  Hållbara barn och ungdomar. Hur gör vi så att barns och ungas livsvillkor främjar deras utveckling? Arrangör: Högskolan Väst, Västsvenska Arenan

 

4) Barnens demonstrationståg  -de tågar och skanderar genom centrala Visby 

 

5) Informella samtal med politiker.

Vi har bjudit in politiker till informella samtal för att diskutera vad kommuner och landsting kan göra för barn under sommarlovet.

Vill du också vara med och är politiker är du välkommen att höra av dig med en förfrågan till Lena Holm 

 

Här kan du följa oss hela veckan i sociala medier